Úvodní stránka » Relaxace a uvolnění » Proč právě masáž

Proč právě masáž

Napadne Vás proč právě masáž?

Proč chodit na masáže?
Je nesporné, že odborně a kvalitně provedená masáž působí na tělesný i duševní stav člověka velmi kladně. Zájem o využívání masáží zvláště v poslední době silně stoupá. To souvisí s postupným lepším uvědoměním si hodnoty vlastního zdraví a potřeby relaxovat a s tím souvisí zlepšování výkonnosti a celkové kondice jak fyzické tak duševní. Masáž, zvláště manuální, může přímo i nepřímo přispívat k prevenci různých zdravotních obtíží např. bolestí svalů, šlach a kloubů. Masáží lze také zkvalitňovat regeneraci sil a přispět tak k rychlejšímu odstraňování únavy a stresu. Masáž může popřípadě i vyrovnávat i určité následky jednostranných činností, které jsou často příčinou zvýšené únavy, nesprávného držení těla a různých bolestivých stavů svalů. Masáž celého těla přispívá i ke zlepšení celkového vzhledu a zpomaluje vznik takových příznaků stárnutí organismu, jako je tvorba vrásek, zhoršení stavu kůže a podkoží a řada dalších. Celková masáž, zaměřená zvláště na svalový aparát a klouby, je důležitým doplňkem kvalitní tělesné kultury moderního člověka




Historie masáží

Esenciální oleje a aromaterapie

Aromaterapie je metoda užívání olejíčků s vonnými esencemi s cílem obnovení a omlazení pokožky, navození relaxace těla i ducha a celkového osvěžení. Při masáži jsou využity blahodárné účinky éterických olejů získaných z listů, květů, plodů a kořenů léčivých rostlin. Výběr olejů a esencí záleží na individuálních potřebách klientů. Léčivé síly bylin i masáže využívaly již staré dávnověké kultury, mezi které patřili Sumerové, Aztékové, Řekové, Římané, Arabové, Číňané...).

Vůně dokáže v člověku navodit pocit pohody a klidu. U maličkých dětí pomáhá pár kapek vonného oleje v pokojíčku, kde spí k navození pocitu bezpečí a děti pak klidněji spí, Energetické oleje dokáží zlepšit i soustředění při učení.

31. 5. 2018 | Rubrika: Proč právě masáž

Relaxace a uvolnění

archív

Inzerce Kouzelná masáž Health & Medicine