Úvodní stránka » Relaxace a uvolnění

Relaxace a uvolnění

Masáž se ve většině případů používá jako prostředek fyzické a duševní relaxace, kde dochází k uvolnění ztuhlých svalů a kloubů, zlepšení prokrvení a tím i látkové výměny, která napomáhá lepšímu a rychlejšímu průběhu léčby míst, na které je masáž aplikována. Velmi významné také bývá následné ovlivnění centrálního nervového systému. A dokonce i jednotlivých orgánů uvnitř těla přes reflexní oblouky a energetické dráhy (meridiány). Pokud mají být splněny tyto cíle, musí být masáž prováděna bez větších bolestí a násilí. Jinak dochází k reflexnímu stažení svalů, jako odezvy na bolest a výsledek je přesně opačný, než bychom v tomto případě očekávali. 

Diskrétní masáže

Co je to diskrétní masáž

Diskrétní masáž je příjemná forma masáže pro všechny, kteří si libují v nadstandardní péči o své tělo i mysl. Tento druh masáže k nám přišel z Indie. Diskrétní masáž klientům nabízí hned několik forem uvolnění, ať už to fyzické, tak i příjemnou meditaci a zážitek z příjemného rituálu tantra masáže. Díky meditační, příjemné a uklidňující atmosféře se zklidníte, uvolníte tlak a napětí, které zažíváte každý den. Specialitou diskrétní masáže je intimita, která ji prolíná v každé její části a je velmi důležitou součástí. Intimní pojetí tantrické masáže nemá žádný laciný ani nevkusný podtext, jedná se spíše o dokonalé souznění těla, mysli i duše. Díky tomu vám nabídne tato luxusní masáž zcela nový pohled na relaxaci při masáži. Zásadní rozdíl je v tom, že cílem masáže není ani navození vzrušení a erekce. Tento speciální druh masáže si s radostí dopřávají lidé kteří chtějí dokonale zrelaxovat své tělo a očistit své myšlenky od stresu a starostí všechních dní. 



5. 8. 2018 |Článků: 1

Proč právě masáž

Napadne Vás proč právě masáž?

Proč chodit na masáže?
Je nesporné, že odborně a kvalitně provedená masáž působí na tělesný i duševní stav člověka velmi kladně. Zájem o využívání masáží zvláště v poslední době silně stoupá. To souvisí s postupným lepším uvědoměním si hodnoty vlastního zdraví a potřeby relaxovat a s tím souvisí zlepšování výkonnosti a celkové kondice jak fyzické tak duševní. Masáž, zvláště manuální, může přímo i nepřímo přispívat k prevenci různých zdravotních obtíží např. bolestí svalů, šlach a kloubů. Masáží lze také zkvalitňovat regeneraci sil a přispět tak k rychlejšímu odstraňování únavy a stresu. Masáž může popřípadě i vyrovnávat i určité následky jednostranných činností, které jsou často příčinou zvýšené únavy, nesprávného držení těla a různých bolestivých stavů svalů. Masáž celého těla přispívá i ke zlepšení celkového vzhledu a zpomaluje vznik takových příznaků stárnutí organismu, jako je tvorba vrásek, zhoršení stavu kůže a podkoží a řada dalších. Celková masáž, zaměřená zvláště na svalový aparát a klouby, je důležitým doplňkem kvalitní tělesné kultury moderního člověka




7. 6. 2018 |Článků: 3

Thajská olejová masáž

Postup při thajské olejové masáži

Thajská olejová masáž se provádí na masážním stole a nemáte při ní na sobě žádný oděv, pouze ručník. V tom je první rozdíl od tradiční thajské masáže. Další rozdíl spočívá v samotné technice. Využívá se olejů a masáž tedy není prováděná nasucho jako je tomu u tradičního postupu. Vybrat si můžete většinou z široké nabídky olejů. Používají se speciální aromatické (např. zelený čaj, jasmín, skořice, ylang ylang, citronová tráva, levandule, eukalypt) nebo panenské oleje (konopný či kokosový).

Celá thajská olejová masáž začíná tím, že vaše ruce a nohy jsou systematicky promasírovány včetně konečků prstů. Tlaková masáž se pak provádí postupně od temene hlavy, pokračuje přes šíji k páteři. Dále je důkladně promasírováno zádové svalstvo, které se zcela uvolní. Stlačování akupresurních bodů je jemnější než u tradiční thajské masáže. Thajská olejová masáž se provádí v absolutním až do celkového uvolnění těla.




25. 7. 2020 | Rubrika: Relaxace a uvolnění

Relaxace a uvolnění

archív

Inzerce Kouzelná masáž Health & Medicine